NLFRENDE


            
West Coast Sailing

Veelgestelde vragen

Zo hoor je het ook eens van een ander, klik hier voor getuigenissen.
Moet ik één of ander vaarbrevet hebben om een jacht te huren? Wettelijk gezien niet. Maar wij verwachten wel dat u de nodige kennis bezit om verantwoord en veilig te varen. Het is aan de huurder om overtuigende bewijzen van zijn of haar zeilervaring voor te leggen. Uit een persoonlijk gesprek blijkt al snel of de kandidaat huurder over de nodige ervaring beschikt. In geval van twijfel raden wij aan een jacht te huren met schipper/instructeur. U heeft ook een marifoonvergunning nodig.
Wat neem ik mee aan boord? U moet de zeilersgarderobe aanpassen aan de weersomstandigheden. Sterke jeans, pullovers, warm ondergoed, dekschoeisel met rubberen zolen, handschoenen, laarzen, warme sokken, toiletgerief, halsdoek, was- en keuken handdoeken, wollen muts, slaapzak, kussensloop, zonnebril, zonnebrand lotion (al is het voor de neus alleen), zakgeld, paspoort of identiteitskaart en verzekeringspapieren. Dit alles verpakt u in een soepele reistas (geen harde koffer). Een hoeslaken en hoofdkussen overtrek.
Belangrijk: een volledig (broek en vest) waterdicht zeilpak. Dit kunt u bij ons huren.
Zijn er reddingsvesten aan boord? Alle veiligheidsmateriaal is aan boord, ook een reddingsvlot.
Gaat de reis door als het hard waait? Huurt u voor een korte periode (bv een weekend) en zijn de weersomstandigheden onverantwoord slecht (bv wind van meer dan 6 Bf), dan kunt u de zeiltocht verplaatsen naar een latere datum. Vraag hiervoor onze voorwaarden.
Kunnen we reeds de avond voor aanvang van de huurperiode aan boord komen? Dit kan in principe onder voorbehoud. Het hangt af van de huurder in de huurperiode voor de uwe. West Coast Sailing streeft kwaliteit na en wil u een degelijk schip meegeven. Voor onderhoud is nu eenmaal tijd nodig. Bijna altijd kan de huurder de avond voordien aan boord komen; dit wordt echter nooit contractueel vastgelegd.
Wanneer moet ik terug zijn? De laatste dag van de huurperiode moet het jacht binnen zijn en klaar om te ontschepen om 17.00u, tenzij anders afgesproken.
Wanneer krijgen we onze waarborg terug? Als huurder krijgt u voldoende tijd om voor vertrek het jacht te inspecteren. Dit recht heeft West Coast Sailing wanneer u terugkomt. Indien de huurder tijdig terugkomt en het jacht schoon oplevert (deze tijd is in de huurperiode inbegrepen) dan kan de borg, wanneer er geen schade is, onmiddellijk worden teruggegeven.
Levert huurder het schip later in dan de volgens het contract afgesproken periode, dan kan in geval van tijdsnood, de borg later worden teruggestort.
Welke kosten vallen buiten de huurprijs? De liggelden in vreemde havens. Het liggeld in Nieuwpoort is in de huurprijs inbegrepen. Alle verbruik zoals dieselolie, gas en verlichtingsbatterijen.
Waar parkeer ik best mijn wagen? U kunt gratis parkeren op 100 m van onze ponton.
Welke kaarten zijn aan boord? Wij hebben kaarten aan boord van voor de Belgische kust, tot aan Wight en de Thames monding.
Waar ligt mijn boot, wie is er ter plaatse? Naam en ligplaats van uw boot staan op uw boekingsbevestiging. U contacteert de basemanager van West Coast Sailing telefonisch ca 30 minuten voordat u aankomt. U spreekt af hoelaat u mekaar ontmoet. Uw boot is open en de inventaris ligt op de kaartentafel. Start altijd met het nakijken en aankruisen van de inventaris, vooraleer uw bagage aan boord te brengen. De basemanager komt u zo spoedig mogelijk assisteren.