NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

                                    Brazilië: vloten 2024

klik hier voor een offerte

De eilanden Ilha Bela en Ilha Grande zijn dichtbebost en bedekt met regenwoud. Ze staan bekend om de vele watervallen, waar u wondermooie wandeltochten kunt maken. Ilha Grande is het grootste eiland en valt onder het Marine Statepark. Op Ilha Grande vindt u de mooiste stranden, waaronder Praia de Lopes Mendes. De kleuren van de oceaan zullen u weten te verrassen, ze varieren van lichtgroen tot donkerblauw en de bergen lopen in zee, die lang ondiep blijft.

Hoe komt u er?

Per vliegtuig naar Rio. Vervolgens met de taxi naar de basis is 2,5 tot 3 uur.

zeilen Brazilie, vrouw in klederdracht
zeekaart Brazilië

Reisdocumenten

Voor uw reis naar Brazilië dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat bij het verlaten van Brazilië nog minimaal zes maanden geldig is. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers dienen in het bezit te zijn van een internationaal paspoort (ga voor meer informatie hierover naar uw gemeente). Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort op reis naar Brazilië mee te nemen. Stop deze kopie bij uw bagage.

 

Klimaat

De Braziliaanse zomer is tropisch vochtig, de winter is droog met weinig tot matige wind. De temperatuur bedraagt tussen 25°C en 28°C. Let op de valwinden van de bergen. Het beste zeilseizoen is van januari tot maart.

Het zeilgebied aan de kust van Brazilië is vrij eenvoudig, zonder de deining van de oceaan. Goede betonning. De belangrijkste vertekhaven is Angra dos Reis.

Valuta en taal

De Real / Portugees. U kunt er terecht met Engels.