NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilvakantie Brazilië

De eilanden Ilha Bela en Ilha Grande zijn dichtbebost en bedekt met regenwoud.
Ilha Bela staat bekend om de vele watervallen, waar u wondermooie wandeltochten kunt maken. Ilha Grande is het grootste eiland en valt onder het Marine Statepark. Op Ilha Grande vindt u de mooiste stranden, waaronder Praia de Lopes Mendes. De kleuren van de oceaan zullen u weten te verrassen, ze varieren van lichtgroen tot donkerblauw en de bergen lopen in zee, die lang ondiep blijft.

Hoe komt u er?

Per vliegtuig naar Rio. Vervolgens met de taxi naar de basis is ca 2,5 tot 3 uur.

Een unieke omgeving waar met Atlantisch regenwoud begroeide bergen aflopen tot aan de kust. Hier kunt u nog genieten van stille stranden en een overweldigende natuur. Angra dos Reis ligt in het midden van de groene kust van Rio de Janeiro met talrijke yachtclubs en hotels. 's Avonds is het goed toeven in de vele restaurants en barretjes
Een paar mijl van Angra ligt de historische stad Paraty waar de koloniale architectuur goed bewaard is gebleven. Vroeger was hier een portugees fort en vlakbij dit stadje zijn de overblijfslen te vinden van de Caminho do Ouro. De portugezen legden deze 1200 kilometer lange, steile weg dwars door het regenwoud aan om de goudmijnen van Minais Gerais te bereiken.

Reisdocumenten

Voor uw reis naar Brazilië dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat bij het verlaten van Brazilië nog minimaal zes maanden geldig is. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort (ga voor meer informatie hierover naar uw gemeente). Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort op reis naar Brazilië mee te nemen. Stop deze kopie bij uw bagage.

Verdere literatuur

info Brazilië
Pilot - zeemansgids
weerbericht online

Klimaat

De Braziliaanse zomer is tropisch vochtig, de winter is droog met weinig tot matige wind. De temperatuur bedraagt tussen 25 en 28° C. Let op de valwinden van de bergen. Het beste zeilseizoen is van januari tot maart.

Het zeilgebied aan de kust van Brazilië is vrij eenvoudig, zonder de deining van de oceaan. Goede betonning. De belangrijkste vertekhaven is Angra dos Reis.

Valuta en taal

De Real
Portugees. U kunt er goed terecht met Engels.

 

Brazilië: prijzen jachtverhuur 2018-2019

vloten
vertrekhavens
Brasil Yacht Charter Angra dos Reis
Dream Yacht Charter 2018 Angra dos Reis