NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilvakantie aan de Côte d'Azur

De Franse zuidkust strekt zich uit van Banyuls aan de Spaanse grens tot Menton aan de Italiaanse grens. Moderne marina's en ankerplaatsen volgen elkaar kort na mekaar op. De mooiste streek ligt tussen Bandol en Antibes. De meer ervaren zeiler kan een oversteek naar Corsica (20 u), Sardinië of de Balearen (36 u) maken. St-Tropez, eens een klein vissersdorp, heeft een mooie oude kern met vele boetiekjes en restaurants. Boven op de citadel geniet u van een mooi uitzicht over de zee. Bezoek het Musée de l'Annonciade, met schilderijen van kunstenaars die in St-Tropez verbleven. Port Grimaud, een stadje met kanalen zoals in Venetië ziet er oud uit maar werd pas in de jaren '70 gebouwd. In Frèjus kan u een Romeinse arena en een kathedraal bezoeken. In Bormes les Mimosas slentert u langs een enorme hoeveelheid steile en nauwe straatjes.

zeilen Frankrijk

Tussen St Tropez en Toulon liggen voor de kust Les Iles d'Or. PorquerollesPort-Cros en Le Levant beschikken over havens en prachtige ankerplaatsen in kristalheldere baaien. Op Porquerolles bezoek je Fort Saint Agatha met nautische archeologische shows en prachtige panorama's. Het eiland Port-Cros is een natuurpark. Paden doorkruisen het eiland langs mooie landschappen en forten. In de prachtige baai van Saint Tropez liggen de aangename plaatsen Cogolin en Sainte MaximeBekend zijn ook de baai van Cavalaire en Le Lavandou.

Saint Tropez haven

Hoe komt u er?

Eigen vervoer
Utrecht - Cogolin = ca 1.350 km.
Antwerpen - Cogolin = ca 1.200 km
U vliegt naar Nice.
Corsica Bretagne
vloten en prijzen
Port Cros

Voorbeeld van een geslaagde zeilvakantie

De belangrijkste havens zijn Saint Mandrier, Hyères, Antibes, Bormes les Mimosas, Bandol, Toulon, Marseille, Fréjus en Port Grimaud.
15-daagse Bormes les Mimosas (280 mijl)
dag 1: Bormes: inscheping
dag 2: Bormes - baai van Cavalaire
dag 3: Cavalaire - Cogolin
dag 4: Cogilin - Saint Tropez
dag 5: Saint Tropez - La Napoule
dag 6: La Napoule - Antibes
dag 7: Antibes - Fréjus
dag 8: Fréjus - Sainte Maxime
dag 9: Sainte Maxime - Port Cros
dag 10: Port Cros - Saint Mandrier
dag 11: Saint Mandrier - Bandol
dag 12: Bandol - Porquerolles
dag 13: Porquerolles - Hyères
dag 14: Hyères - Bormes
dag 15: Bormes: ontscheping
zeekaart zuidkust Frankrijk