NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in Italië: actieve zeilvakantie en toch La Dolce Vita?

Italië: vloten 2024

Altaïr heeft reeds tientallen jaren goede contacten met alle gerenommeerde verhuurbedrijven.

Als premium-agent kunnen wij u een mooie extra Altaïr-korting aanbieden.

Info:  +32(0)3-6514062

Hoe kiest u uw jacht?
Eerste manier. Met de zoekfunctie hieronder gaat u zelf aan de slag. Klik new search en vul uw wensen in.
Let op: bij "Flexibility" kiest u "in week".
Tweede manier. Vraag een offerte op maat. Vul het klassieke formulier in en wij doen het zoekwerk voor u.

4 zeilgebieden, een mooi alternatief voor Kroatië of Griekenland. De uitgestrekte kust maakt lange tochten mogelijk. Maar door de velen baaien en haventjes, zowel aan het vasteland als op de eilanden, kunt u ook korte dagtochten maken.

Malta behoort niet tot Italië, het ligt op ca 60 mijl ten zuiden van Sicilië.

Zeiljacht huren in Toscane en Elba

De Toscaanse archipel is geen beschut zeilgebied. Elementaire kennis van navigatie is belangrijk. De belangrijkste vertrekhavens zijn Grado, Genova, Portoferraio (Elba), Puntone, Punta Ala, Scarlino, Salivoli, Castiglioncello en Cala Galera.

Zeiljacht huren rond Napels

De Pontinische eilanden, de Eolische eilanden en de Amalfi kust zijn geen beschut zeilgebied. Kennis van navigatie is belangrijk. Kaartlezen is een minimum.
De belangrijkste vertrekhavens zijn Napels, Procida, Salerno, Castellamare en Agropoli.

Zeiljacht huren in Sicilië

Sicilië biedt geen beschut zeilgebied. De afstanden zijn langer dan in Kroatië. Kennis van navigatie is belangrijk. Kaartlezen is een vereiste. De belangrijkste vertekhavens zijn Tropea,  Palermo, Portorosa, Trapani, Sant'Agata en Marsala.

Zeiljacht huren in Sardinië

In het noorden van Sardinië en in de straat van Bonifacio zijn veel riffen en ondieptes. Kennis van navigatie is belangrijk. De belangrijkste vertekhavens zijn Alghero, Portisco, Cagliari, Carloforte en Olbia.

zeilen Italië: zeekaart

Reisdocumenten

U heeft een identiteitskaart nodig.

Een correct en volledig ingevulde crewlist is verplicht.

In Italië wordt een officiëel vaarbewijs gevraagd. Een ICC kan helpen, maar het Stuurbrevet of Klein Vaarbewijs moet u ook op zak hebben. Voor Belgen is het brevet van Yachtman ook geldig.

Belangrijk is een marifoon certificaat.

Klimaat

Italië heeft een gematigd klimaat. De zomer is heet en droog, maar de temperatuur is milder aan de kust door de verfrissende zeebries.

Sicilië kent een mediterraan klimaat: warme en zonnige zomers (juni - september), veranderlijk tijdens de rest van het jaar. Overdag brengt een frisse zeebries verkoeling in de zomer maar de nachten zijn warm en vochtig. In voor- en najaar is een regenbui mogelijk.

Sardinië heeft een subtropisch klimaat met droge en zeer warme zomers. Twee soorten winden zijn ook bepalend voor het weer. De mistral is een wind die vanaf het Rhônedal in Frankrijk waait en ’s winters de temperatuur verhoogt en ’s zomers voor wat afkoeling in het noorden zorgt. De scirocco, een warme Sahara-wind, kan in het zuiden en zuidoosten voor extreem hoge temperaturen zorgen in de zomer.

Valuta en taal

De Euro / Italiaans. U kunt er goed terecht met Engels of Frans.

Wind

De wind waait nabij Elba in de zomermaanden west tot noordwest. Regelmatig waaien er zuidoostelijke winden in de omgeving van Elba en langs het vasteland. In de lente en de herfst kan het harder waaien.

De wind waait nabij Napels in de zomer vooral west tot zuidwest. De windkracht is dan gemiddeld 2 tot 4 bf. Lokale kortstondige windvlagen nabij de eilanden zijn te herkennen aan zwarte wolkenbanden.

De normale zomerwinden in Sicilië waaien uit het noordwesten tot uit het westen, afgewisseld door een noordoosten wind.

In de zomer waaien er in Sardinië hoofdzakelijk west tot noordwesten winden van ca 4 bf. In de straat van Bonifacio kunnen deze aanwakkeren tot 5 of 6 bf. Aan de vele kapen kan de wind grillig veranderen. Rond La Maddalena zijn er vaak zuidoost en zuidwesten winden. Nabij Carloforte is de wind gematigder (3 bf) en komt uit het zuidoosten.

U wilt leren zeilen?

U kunt een jacht huren mét gediplomeerd instructeur.
Of volg een zeilcursus bij Altaïr Zeilschool.