NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in Turkije: een zeilvakantie in de tuin van Eden

Zeilen in Turkije: een relax zeilvakantie. Geniet van de exotische keuken, ontmoet de vriendelijke bevolking en ontdek een doolhof van bazaars waar specerijen, zilverwerk en tapijten te koop zijn.

U kunt de kust in twee zeilgebieden opsplitsen: de Carische kust en de Lycische kust.

Hoe kiest u uw jacht?
Eerste manier. Met de zoekfunctie hieronder gaat u zelf aan de slag. Klik new search en vul uw wensen in.
Let op: bij "Flexibility" kiest u "in week".
Tweede manier. Onderaan deze pagina staat een selectie van vloten. Laat u inspireren en vraag een offerte op maat aan. Vul het klassieke formulier in en wij doen het zoekwerk voor u.

Zeiljacht huren langs de Carische kust

De Carische kust is een beschermd gebied in de diepe baaien van Gökova en Gülük. Wanneer u de kapen rondt is er kans op krachtige wind. De Turkse zuidkust is zo mooi, dat volgens de volkeren uit de Oudheid, zich hier de Tuin van Eden bevond. De vertrekhavens zijn Bodrum, Turgutreis, Orhaniye en Marmaris.

Zeiljacht huren langs de Lycische kust

De Lycische kust is een goed beschermd gebied. Het is een snoer van verlaten kreken, pijnbomen tot op de oever van de zee en pittoreske haventjes. Dit alles versierd door palmbomen en overblijfselen van Romeinse, Lycische en Seldjoekbeschavingen. De vertekhavens zijn Marmaris, Göcek en Fethiye.
zeekaart Turkije

Reisdocumenten

Een correct ingevulde crewlist is verplicht. 
In Turkije wordt van de schipper een officiëel vaarbewijs gevraagd. Voor Nederlanders en Belgen is dit het Stuurbrevet of Klein Vaarbewijs. Voor Belgen is het brevet van Yachtman ook geldig. Het ICC kan helpen.
Belangrijk is een marifoon bedieningscertificaat!
Reizigers naar Turkije moeten in het bezit zijn van een paspoort of ID kaart die na afloop van de visumperiode nog minimaal 60 dagen geldig is. 

visum
Het elektronisch visum vooraf aangevraagd via internet: https://www.evisa.gov.tr of visum aan de grens/luchthaven (hoger tarief, lange wachttijden mogelijk).

U wilt leren zeilen?

U kunt een jacht huren mét gediplomeerd instructeur. Of volg een zeilcursus bij Altaïr Zeilschool.

Klimaat

Het vaarseizoen loopt van mei tot november. De weercondities zijn geschikt voor relaxt zeilen. Zeer geschikt voor rustig familiezeilen in de diepe baaien.

Wind

Aan de zuidkust wordt de Meltemi sterk afgezwakt door de kust. De wind, gemiddeld 3 tot 4 Beaufort, waait uit westelijke richting. De Meltemi begint in juni en is het krachtigst (6 tot 7 bf) in juli en augustus. Wanneer er geen dominerende westenwind is steekt er tegen de middag een zuidelijke zeebries op, die tegen de avond geheel wegvalt. Ten westen van de kaap, nabij Kos, kan het hard waaien. De Turkse kust krijgt hier dezelfde wind als in de Cycladen. Tussen Kos en Bodrum waait de wind meestal uit het noorden. De Meltemi kan 3 dagen aanhouden, soms een volle week. Hoe oostelijker, hoe minder wind. Aan de kust treden valwinden op.

Valuta en taal

Turkse lira (TRY). 1 € = 15,8 Turkse lira.

Turkije: prijzen 2022

De vermelde prijzen zijn adviesprijzen. Omdat wij inkoopvoordelen genieten kunnen wij hoge kortingen bieden.
vloten
vertrekhavens
EGG Göcek
Navigare * Göcek
Offshore Marmaris - Bodrum
Phoenix * Fethiye - Marmaris
Sun Charter Fethiye
Yildiz Fethiye
* prijzen alleen verkrijgbaar op aanvraag
          Heeft u een voorkeur voor of een speciale band met volgende vloten... prijzen op aanvraag.

Dream Yacht Charter: Göcek
Nomicos Yachts: Göcek
Pitter Yachtcharter: Göcek - Bodrum

SK yachting: Marmaris
Yelkenli: Orhaniye/Bodrum
Yüksel Yachting: Bodrum - Marmaris - Göcek