NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in Turkije: een zeilvakantie in de tuin van Eden

Turkije: vloten 2024

Altaïr heeft reeds tientallen jaren goede contacten met alle gerenommeerde verhuurbedrijven.

Als premium-agent kunnen wij u een mooie extra Altaïr-korting aanbieden.

Info:  +32(0)3-6514062

Hoe kiest u uw jacht?
Eerste manier. Met de zoekfunctie hieronder gaat u zelf aan de slag. Klik new search en vul uw wensen in.
Let op: bij "Flexibility" kiest u "in week".
Tweede manier. Vraag een offerte op maat. Vul het klassieke formulier in en wij doen het zoekwerk voor u.

zeilgebieden: de Carische en de Lycische kust. Geniet van de exotische keuken, ontmoet de vriendelijke bevolking en ontdek kleurrijke bazaars waar specerijen, zilverwerk en tapijten te koop zijn.

Zeiljacht huren langs de Carische kust

De Carische kust is een beschermd gebied in de diepe baaien van Gökova en Gülük. Wanneer u de kapen rondt is er kans op krachtige wind. De Turkse zuidkust is zo mooi, dat volgens de volkeren uit de Oudheid, zich hier de Tuin van Eden bevond. De vertrekhavens zijn Bodrum, Turgutreis, Orhaniye en Marmaris.

Zeiljacht huren langs de Lycische kust

De Lycische kust is een goed beschermd gebied. Het is een snoer van verlaten kreken, pijnbomen tot op de oever van de zee en pittoreske haventjes. Dit alles versierd door palmbomen en overblijfselen van Romeinse, Lycische en Seldjoekbeschavingen. De vertekhavens zijn Marmaris, Göcek en Fethiye.
zeekaart Turkije

Reisdocumenten

Een correct ingevulde crewlist is verplicht. 
In Turkije wordt van de schipper een officiëel vaarbewijs gevraagd. Voor Nederlanders en Belgen is dit het Stuurbrevet of Klein Vaarbewijs. Voor Belgen is het brevet van Yachtman ook geldig. Het ICC kan helpen.
Belangrijk is een marifoon bedieningscertificaat!
Reizigers naar Turkije moeten in het bezit zijn van een paspoort of ID kaart die na afloop van de visumperiode nog minimaal 60 dagen geldig is. 

visum
Het elektronisch visum vooraf aangevraagd via internet: https://www.evisa.gov.tr of visum aan de grens/luchthaven (hoger tarief, lange wachttijden mogelijk).

U wilt leren zeilen?

U kunt een jacht huren mét gediplomeerd instructeur. Of volg een zeilcursus bij Altaïr Zeilschool.

Klimaat

Het vaarseizoen loopt van mei tot november. De weercondities zijn geschikt voor relaxt zeilen. Zeer geschikt voor rustig familiezeilen in de diepe baaien.

Wind

Aan de zuidkust wordt de Meltemi sterk afgezwakt door de kust. De wind, gemiddeld 3 tot 4 Beaufort, waait uit westelijke richting. De Meltemi begint in juni en is het krachtigst (6 tot 7 bf) in juli en augustus. Wanneer er geen dominerende westenwind is steekt er tegen de middag een zuidelijke zeebries op, die tegen de avond geheel wegvalt. Ten westen van de kaap, nabij Kos, kan het hard waaien. De Turkse kust krijgt hier dezelfde wind als in de Cycladen. Tussen Kos en Bodrum waait de wind meestal uit het noorden. De Meltemi kan 3 dagen aanhouden, soms een volle week. Hoe oostelijker, hoe minder wind. Aan de kust treden valwinden op.

Valuta en taal

Turkse lira (TRY). 1 € = ca. 31 Turkse lira.