NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in Cuba of de Bahamas

Cuba bezit een fascinerende koloniale geschiedenis, vermengd met Latijns-Amerikaanse, Spaanse en Caraïbische invloeden. Trinidad is één van de oudste steden. U bezoekt het oude koloniale centrum. Een begeleide wandeling in de bergen is aan te bevelen. Havana is geen zeilbestemming. Maar u kan de zeilvakantie verlengen met een bezoek van enkele dagen aan het historische centrum. Cienfuegos in het westen is één van de welvarendste steden van Cuba. Een van de belangrijkste eilandengroepen langs de zuidkust is de Jardines de la Reina. Het Marine Park,

Cuba - trompet

een onbewoond gebied, wordt beschermd door één van de langste riffen ter wereld. Het stranden van Acon, Cayo Blanco, Cayo Machos de Fuera liggen in een schitterende omgeving. De Canarreos archipel heeft honderden ankerplaatsen. De natuurreservaten Cayo Cantiles en Cayo Campos zijn een must om te bezoeken. U vindt er ontelbare koraalbanken met ontelbare tropische vissen.

De Bahamas is een eilandengroep die zich over 500 mijl uitstrekt in kristalhelder water. Vanuit Abacos kunt u de mooiste plekjes in de omgeving verkennen.
Pelican Cays National Park is een van de bekendste spots om te snorkelen en te duiken.

Cuba - calebas

De inham nabij Treasure Cay biedt u één van de door National Geographic genommineerde top 10 stranden. Ook prachtige stranden nabij Green Turtle Cay, waar u kunt diepzeevissen en duiken.
New Plymouth biedt dan weer talrijke historische plekken. Bezoek het pittoreske dorpje Man O' War Cay, ten noorden van Hope Town.

Hoe komt u er?

Het is langs de Cubaanse kust uitsluitend toegestaan om in officiële marina's aan wal te gaan.

U vliegt naar Havana, verder een binnenlandse vlucht naar Trinidad.
Voor de Bahamas vliegt u op Marsh Harbour.

Virgin Islands Leeward Islands
Windward Islands vloten en prijzen
Cuba - papegaai

Voorbeeld van een geslaagde zeilvakantie

8-daagse zeiltocht Trinidad (130 mijl)
dag 1: Havana: overnachting in hotel
dag 2: vlucht naar Trinidad (4 uur)
dag 3: Trinidad - Cayo Blanco
dag 4: Cayo Blanco - Cienfuegos
dag 5: Cienfuegos
dag 6: Cienfuegos - Guajimico
dag 7: Guajimico - Cayo Macho
dag 8: Cayo Macho - Cayo Pulga
dag 9: Cayo Pulga - Trinidad
dag 10: Trinidad: ontscheping
zeekaart Cuba