NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Griekenland: een zeilvakantie omringd door Goden

De wateren rond de Griekse eilanden hebben eeuwenlang zeelui in hun ban gehouden. Een vreemde mengeling van mystieke oudheid en het opwindende gevoel van een schitterend klimaat blijft iedereen boeien.
Zowel liefhebbers van een pittige zeiltocht als rustige island hoppers kunnen genieten van een zalige vakantie. De enorme verscheidenheid maakt lange zeiltochten mogelijk. Maar door de vele baaien en vissershaventjes, zowel aan het vasteland als op de eilanden, kunt u ook korte dagtochten maken.

Om de Griekse wateren te verkennen heeft u een meerjaren plan nodig. Deze hebben alle een totaal verschillend karakter. Niet alleen de cultuur, maar ook het weer is totaal anders. U kunt de kust in vijf zeilgebieden opsplitsen.


- de Saronische Golf - het antieke Griekenland
- de Cycladen - de échte Griekse eilanden
- de Ionische eilanden - het Lefkas-gebied.

- de Sporaden - een rustige eilandengroep in het oosten
- de Dodecanesos - twaalf eilanden voor de Turkse kust

Jachtverhuur in de Saronische Golf

De Saronische en Argolische golf vormen een redelijk beschermd zeilgebied. Elementaire kennis van navigatie is belangrijk. Kaartlezen is een minimum. De belangrijkste vertrekhavens zijn Kalamaki (Athene) en Poros.

Jachtverhuur in de Cycladen

De Cycladen bieden geen beschutting. Het is een gebied voor de ervaren zeiler. Grotere afstanden tussen de eilanden, kans op harde wind en een zware zee stellen u op de proef. Ervaring met ankeren in moeilijke omstandigheden is een must. U vertrekt uit Athene, Lavrion, Syros of Paros.

Jachtverhuur in het Ionische gebied

De Ionische eilanden zijn een beschermd en rustig zeilgebied. Elementaire kennis van navigatie is nodig. Kaartlezen is een minimum. De belangrijkste vertekhavens zijn Corfu, Lefkas, Preveza en Vounaki.

Jachtverhuur in de Sporaden

De Sporaden vormen een beschermd zeilgebied. Elementaire kennis van navigatie is belangrijk. Kaartlezen is een minimum. De belangrijkste vertekhavens zijn Skiathos, Volos en Milina.

Jachtverhuur in de Dodecanesos

De Dodecanesos biedt geen beschutting en is een zeilgebied voor de ervaren zeiler. Grote afstanden tussen de eilanden, kans op harde wind en een zware zee. Kennis van navigatie is belangrijk. Ervaring met ankeren in moeilijke omstandigheden is een must. Kennis van navigatie is belangrijk. De belangrijkste vertekhavens zijn Samos, Kos en Rhodos.

Flottieljezeilen in Griekenland

Met flottieljezeilen heeft u alle voordelen van onafhankelijk zeilen en de hulp van een ervaren begeleiding wanneer u die nodig heeft. U vaart met een aantal jachten in groep onder leiding van een moederschip. Uw flottielje bestaat uit maximaal 12 zeiljachten.


Reisdocumenten

U heeft een identiteitskaart nodig of een paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is vanaf de terugreisdatum.

Een correct en volledig ingevulde crewlist is verplicht. Controle door de politie is mogelijk.

In Griekenland wordt van de schipper een officiëel vaarbewijs gevraagd én een verklaring van ervaring van de co-schipper. Voor Nederlanders en Belgen is dit het Stuurbrevet of Klein Vaarbewijs. Voor Belgen is het brevet van Yachtman ook geldig. Het ICC kan helpen.

Belangrijk is een marifoon bedieningscertificaat! Zonder dit kan men het jacht weigeren af te staan.

Valuta en taal

De euro. / Grieks. U kunt er goed terecht met Engels of Duits.

Verdere literatuur

info Griekenland in het Nederlands
Greek Waters Pilot - zeemansgids
weerbericht online

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de Peloponessos hebben een mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange, hete, droge zomers. De zomerperiode begint al in maart, maar kent tot in mei vele onderbrekingen veroorzaakt door depressies. Vanaf half mei is het meestal stabiel en zomers. Het Ionische gebied is geschikt voor relaxed familiezeilen, vooral in juli en augustus wanneer het elders hard kan waaien.

U wilt leren zeilen?

U kunt een jacht huren mét gediplomeerd instructeur.
Of volg een zeilcursus bij Altaïr Zeilschool.

Wind

De Saronische en Argolische golf liggen beschut tegen sterke winden. De Meltemi, een noordelijke wind die vooral in juli en augustus sterk is, waait hier zelden, in tegenstelling tot de Cycladen en de Dodecanesos. Als de Meltemi waait uit het noorden tot noordoosten, is de kracht meestal 4 tot 5 bf, zelfs minder rond Poros. Waait de Meltemi niet, dan is de wind meestal zuid, 2 tot 3 bf. Rondom Hydra en in de Argolische golf is de wind meestal zuidoost, 3 tot 5 bf. In de lente en de herfst zijn de winden zwakker. Het weer is vrij stabiel en garandeert comfortabel zeilplezier van april tot eind oktober.

De Meltemi kan in de Cycladen en de Dodecanesos oplopen tot 7 of 9 bf. Hij kan 1 tot 3 dagen aanhouden, soms ook tot een volle week. In de noordelijke Cycladen waait de Meltemi noordoost, in de midden Cycladen noord en in de zuidelijke Cycladen noordwest. De Cycladen vormen een zeer uitgestrekt zeilgebied. De steeds mogelijke (noordelijke) Meltemi eist een gedegen planning. In de periode dat de Meltemi hard waait zijn Tinos en Andros te mijden. Zeilt u naar het zuiden, keer dan voor de helft van de reis terug naar Athene.

Vanaf mei tot september waait de wind in het Lefkas-gebied uit het noordwesten. Hij steekt op rond de middag, 2 tot 5 bf, en verdwijnt terug in de late namiddag. Vroeg in de ochtend kan een lichte oostelijke wind waaien van 1 tot 2 bf. In het zuidelijk deel van het Ionisch gebied waait de wind eerder uit westelijke richting. In de lente en de herfst is de wind zwakker en komt dan meestal uit zuidwestelijke richting.

Het weer in de Sporaden is geschikt voor rustig zeilen. De wind waait meestal noordoost, maar wordt dikwijls afgebogen door de eilanden. In de oostelijke Sporaden waait de Meltemi 3 tot 5 bf van mei tot oktober met uitschieters 5 tot 7 in juli-augustus. In de Golf van Volos en nabij het Chalkidiki schiereiland waait de wind zuidoost 2 tot 4 bf.

 

Griekenland: prijzen jachtverhuur 2018-2019

De vermelde prijzen zijn adviesprijzen. Omdat wij inkoopvoordelen genieten kunnen wij hogere kortingen bieden. De prijzen zijn per week en in euro.
vloten
vertrekhavens
Athenian 2018 Athene - Lavrion - Corfu - Lefkas - Kos - Mykonos - Syros - Skiathos - Samos
Istion 2018 Athene - Lavrion -  Skiathos - Kos - Rhodos - Lefkas - Corfu - Paros - Mykonos
Kavas 2018 Athene - Corfu - Lefkas - Kos - Rhodos - Volos - Skiathos
Kiriacoulis 2018 Athene - Corfu -Lefkas - Kos - Rhodos - Paros - Skiathos - Mykonos
Navigare 2018 Lavrion
Sail Aegean 2018 Volos
Sun Charter 2018 Corfu
Sunsail 2018 Athene - Lefkas - Corfu
Vernicos - DYC 2018 Athene - Lavrion - Corfu - Lefkas - Kos - Rhodos - Paros - Skiathos
Heeft u een voorkeur voor of een speciale band met volgende vloten... prijzen op aanvraag.

Anemos YachtingAthens - Lavrion - Lefkas - Corfu - Kos - Rhodos - Skiathos - Paros
Egiali YachtingAthens - Lavrion - Lefkas - Corfu - Kos - Rhodos - Skiathos - Syros - Paros
Egocharter: Lavrion
El Yachting
: Patras - Lefkas - Corfu

Fyly Yachting: Athens - Lefkas - Corfu - Kos - Skiathos
Nomicos Yachts
Athens - Lavrion - Lefkas - Corfu - Kos - Rhodos - Skiathos
Odysseus Yachting: Corfu - Lefkas
Omegasail: Lefkas - Corfu
Padomar YachtsAthens - Lavrion - Lefkas - Corfu - Kos - Rhodos - Skiathos - Syros - Paros
Pitter Yachtcharter: Lavrion - Lefkas
Seafarer SailingAthens - Lavrion - Lefkas - Corfu - Kos - Rhodos - Skiathos - Paros - Samos
Sun YachtingAthens - Lavrion - Lefkas - Corfu - Kos - Rhodos - Skiathos - Paros - Samos
Vogue Sails: Athens - Lavrion - Lefkas - Corfu - Kos - Rhodos - Skiathos - Paros - Samos


Hoe kent u de beste prijs?

Stuur ons een offerte aanvraag
Wij onderzoeken welke jachten beschikbaar zijn en selecteren de beste aanbieding.


vroegboekkorting
tot eind maart

beurskorting
tot 1 week na de beursperiode
vervangt vorige korting

long term korting
voor 2 of meer weken

repeated client korting
wanneer u eerder bij dezelfde vloot huurde

Jubileum korting
extra aangeboden door Altaïr Yacht Charter.