NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in Griekenland: een zeilvakantie omringd door Goden

Griekenland: vloten 2024

Altaïr heeft reeds tientallen jaren goede contacten met alle gerenommeerde verhuurbedrijven.

Als premium-agent kunnen wij u een mooie extra Altaïr-korting aanbieden.

Info:  +32(0)3-6514062

Hoe kiest u uw jacht?
Eerste manier. Met de zoekfunctie hieronder gaat u zelf aan de slag. Klik new search en vul uw wensen in.
Let op: bij "Flexibility" kiest u "in week".
Tweede manier. Vraag een offerte op maat. Vul het klassieke formulier in en wij doen het zoekwerk voor u.

5 zeilgebieden bieden een mengeling van mystieke oudheid en het opwindende gevoel van een schitterend klimaat. Zowel liefhebbers van een pittige zeiltocht als rustige island hoppers kunnen genieten van een zalige vakantie. Om de Griekse wateren te verkennen heeft u een meerjaren plan nodig.

Zeiljacht huren in de Saronische Golf

De Saronische golf - het antieke Griekenland - vormt een beschermd zeilgebied. Elementaire kennis van navigatie is belangrijk. De belangrijkste vertrekhavens zijn Kalamaki (Athene) en Poros.

Zeiljacht huren in de Cycladen

De Cycladen bieden geen beschutting. Het is een gebied voor de ervaren zeiler. Grotere afstanden en kans op harde wind stellen u op de proef. U vertrekt uit Athene, Lavrion, Syros of Paros.

Zeiljacht huren in het Ionische gebied

De Ionische eilanden - het Lefkas gebied - zijn een rustig zeilgebied. Elementaire kennis van navigatie is nodig. De belangrijkste vertekhavens zijn Corfu, Lefkas, Preveza en Vounaki.

Zeiljacht huren in de Sporaden

De Sporaden vormen een beschermd zeilgebied. Elementaire kennis van navigatie is belangrijk. Kaartlezen is een minimum. De belangrijkste vertekhavens zijn Skiathos, Volos en Skopelos.

Zeiljact huren in de Dodecanesos

De Dodecanesos - twaalf eilanden voor de turkse kust - biedt geen beschutting en is een zeilgebied voor de ervaren zeiler. Grote afstanden en kans op harde wind. Belangrijkste vertekhavens: Samos, Kos en Rhodos.

Flottieljezeilen in Griekenland

Met flottieljezeilen heeft u alle voordelen van zelf zeilen en de hulp van een ervaren begeleiding. U vaart met een aantal jachten in groep onder leiding van een moederschip.

zeekaart Griekenland

Reisdocumenten

U heeft een identiteitskaart nodig die nog minimaal drie maanden geldig is vanaf de terugreisdatum.

Een correct en volledig ingevulde crewlist is verplicht. Controle door de politie is mogelijk.

In Griekenland wordt een officiëel vaarbewijs gevraagd. Een ICC kan helpen, maar het Stuurbrevet of Klein Vaarbewijs moet u ook op zak hebben. Voor Belgen is het brevet van Yachtman ook geldig.

Belangrijk is een marifooncertificaat.

Valuta en taal

De euro. U kunt er terecht met Engels of Duits.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de Peloponessos hebben een mediterraan klimaat: zachte vochtige winters en hete, droge zomers. De zomerperiode begint in maart, maar kent tot in mei vele onderbrekingen veroorzaakt door depressies. Vanaf half mei is het meestal stabiel.

U wilt leren zeilen?

U kunt een jacht huren mét gediplomeerd instructeur. Of volg een zeilcursus bij Altaïr Zeilschool.

Wind

De Saronische golf ligt beschut tegen sterke winden. De Meltemi, een noordelijke wind die vooral in juli en augustus sterk is, waait hier zelden, in tegenstelling tot de Cycladen en de Dodecanesos. Als de Meltemi waait uit het noorden tot noordoosten, is de kracht meestal 4 tot 5 bf, zelfs minder rond Poros. Waait de Meltemi niet, dan is de wind meestal zuid, 2 tot 3 bf. Rondom Hydra en in de Argolische golf is de wind meestal zuidoost, 3 tot 5 bf. In de lente en de herfst zijn de winden zwakker. Het weer garandeert comfortabel zeilplezier van april tot eind oktober.

De Meltemi kan in de Cycladen en de Dodecanesos oplopen tot 9 bf. Hij kan tot 3 dagen aanhouden, soms ook tot een volle week. In de noordelijke Cycladen waait de Meltemi noordoost, in het midden noord en in het zuiden noordwest. De Cycladen vormen een zeer uitgestrekt zeilgebied. Zeilt u naar het zuiden, keer dan voor de helft van de reis terug naar Athene.

Vanaf mei tot september waait de wind in het Lefkas-gebied uit het noordwesten. Hij steekt op rond de middag, 2 tot 5 bf, en verdwijnt in de late namiddag. Vroeg in de ochtend kan een lichte oostelijke wind waaien van 1 tot 2 bf. In het zuidelijk deel van het Ionisch gebied waait de wind eerder uit westelijke richting. In de lente en de herfst is de wind zwakker en komt dan meestal uit zuidwestelijke richting.

Het weer in de Sporaden is geschikt voor rustig zeilen. De wind waait meestal noordoost, maar wordt afgebogen door de eilanden. In de oostelijke Sporaden waait de Meltemi 3 tot 5 bf van mei tot oktober met uitschieters 5 tot 7 in juli-augustus. In de Golf van Volos waait de wind zuidoost 2 tot 4 bf.