NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in Kroatië - een zeilvakantie langs duizend eilanden

Kroatië: vloten 2024

Altaïr heeft reeds tientallen jaren goede contacten met alle gerenommeerde verhuurbedrijven.

Als premium-agent kunnen wij u een mooie extra Altaïr-korting aanbieden.

Info:  +32(0)3-6514062

Hoe kiest u uw jacht?
Eerste manier. Met de zoekfunctie hieronder gaat u zelf aan de slag. Klik new search en vul uw wensen in.
Let op: bij "Flexibility" kiest u "in week".
Tweede manier. Vraag een offerte op maat. Vul het klassieke formulier in en wij doen het zoekwerk voor u.

4 zeilgebieden: Middeleeuwse steden, antieke ruïnes, verlaten baaien, pittoreske haventjes, een degelijke keuken en een warm onthaal van de lokale bevolking. Zowel liefhebbers van een pittige zeiltocht als rustige island hoppers kunnen genieten van een zalige zeilvakantie. Om de Kroatische kust (én Montenegro) te verkennen heeft u een meerjarenplan nodig.

Zeiljacht huren in Istrië - het noorden

Noord-Kroatië heeft een redelijk beschermd zeilgebied. Elementaire kennis van navigatie is belangrijk. Kaartlezen is een minimum. De belangrijkste vertrekhavens zijn Pula, Punat en Mali Losinj.

Zeiljacht huren in midden Dalmatië

Midden-Kroatië heeft een beschermd zeilgebied. Vooral de doolhof van de Kornati eilanden vereist iets meer kennis van navigatie. De vertrekhavens zijn Zadar, Sukosan, Biograd, Murter, Primosten en Sibenik.

Zeiljacht huren in zuid Dalmatië

Zuid-Kroatië en Montenegro hebben een zeilgebied met meer open zee. De eilanden zijn groter en de afstanden ertussen ook, zeker tussen Split en Dubrovnik. De vertekhavens zijn Rogoznica, Trogir, Kastela, Split, Agana, Baska Voda en Dubrovnik.

Flottieljezeilen in Kroatië

Met flottieljezeilen heeft u alle voordelen van onafhankelijk zeilen en de hulp van een ervaren begeleiding wanneer u die nodig heeft. U vaart met maximaal 12 jachten in groep onder leiding van een moederschip.

kaart Kroatie

Reisdocumenten

U heeft een identiteitskaart nodig of een paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is vanaf de terugreisdatum.

Een correct en volledig ingevulde crewlist is verplicht.

In Kroatië wordt een officiëel vaarbewijs gevraagd. Een ICC kan helpen, maar het Stuurbrevet of Klein Vaarbewijs moet u ook op zak hebben. Voor Belgen is het brevet van Yachtman ook geldig.

Belangrijk is een marifoon certificaat.

Valuta

De Euro

Klimaat

Het kustgebied heeft een mediterraan klimaat met vele zonnige en droge dagen. De gemiddelde temperatuur bedraagt 5-10°C in de winter en 26-30°C in de zomer.

U wilt leren zeilen?

U kunt een jacht huren mét gediplomeerd instructeur. Of volg een zeilcursus bij Altaïr Zeilschool.

Wind

In het algemeen is er vaak een gemiddelde tot sterke wind tot ongeveer juni en vanaf september. In juli en augustus is de wind wat rustiger.

Bij stabiel weer staat er een goede zeilwind, de Maestral. Het is een thermische lokale wind, die waait uit het noordwesten, meestal in de zomer. Het begint meestal tussen 10 en 11 uur in de morgen, bereikt zijn grootste kracht tot 5 Beaufort in de namiddag (2-3 uur). De Maestral neemt terug in de late namiddag. 's Nachts is het meestal windstil. Dagen met windstiltes kunnen voorkomen (15%).

Deze situatie kan afgewisseld worden door de Jugo, een stevige wind uit het zuidoosten. De Jugo is een warme en vochtige wind, die in het hele Adriatische gebied waait. Hij heeft een dag nodig om tot ontwikkeling te komen. In de zomer waait hij tot drie dagen. De Jugo is sterker in het zuiden dan in het noorden. Deze waait uit het zuidwesten en varieert van 3 tot 5 Beaufort.

De Bora is een koude, droge en sterke landwind uit het noordoosten. Deze wind is bijna niet te voorspellen, maar komt vaak voor bij een hogedrukgebied. In de zomer kan de Bora van enkele uren tot een paar dagen aanhouden.