NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Sportieve en actieve meezeilvakanties

Meezeilvakanties

Wij maken sinds 1984 zeilvakanties

voor ieder die in een sportieve sfeer avontuur en ontspanning wil combineren. Met sportief bedoelen we dat er actie te beleven is, zowel op zee als aan land. U leert zeilen, zeilen hijsen, sturen en meehelpen met de navigatie. Ook als u geen ervaring hebt. De schipper staat u met raad en daad bij.
Naast het zeilen kan u ook culturele excursies maken aan land, relaxen op een gezellig terrasje of gaan zwemmen of snorkelen.
Sportief bedoelen we ook figuurlijk. In een vlotte sfeer zeilavontuur combineren met de ontdekking van onbekende kusten. Elke dag een nieuwe ervaring. Een andere haven of baai, nieuwe contacten én weer wat meer ervaring met het zeilersleven.
Hoe intensief het zeilen is, hangt af van het zeilgebied. Een zeildag in de Middellandse zee bestaat gemiddeld uit 5 tot 6 uren zeilen. Op de Noordzee zeilen wij gemiddeld 6 tot 9 uren per dag.

Hoe verloopt het leven aan boord?

Onze jachten zijn speciaal uitgerust voor een geslaagde zeilvakantie. Zo hebben we op alle jachten douche, toiletruimte, een keuken(tje) en vrij ruime slaapcabines.
Toch organiseren wij geen luxecruises. Er is geen roomservice aan boord. Wilt u 's morgens koffie, dan zal iemand die moeten klaarzetten. U dus.

Wij verwachten dat iedereen meehelpt met het huishouden. Is de vuilbak vol, dan moet die buiten gezet worden. Door wie?
Maar... inkopen doen op een lokale markt, aan boord een slaatje ineenknutselen, een aperitiefje inschenken (voor iedereen) doet u de zeilreis toch intensiever bleven, niet?

Waar eten wij?

Ontbijt en lunch zijn meestal aan boord. 's Avonds kan u aan boord iets klaarmaken, maar meestal zoeken wij aan wal een gezellig restaurantje.

Wat is de gemiddelde leeftijd aan boord?

De leeftijd varieert tussen 18 en 67 jaar. De meeste deelnemers liggen in de categorie van 28 tot 52 jaar. Er zijn geen leeftijdsgrenzen, geen overwegend jongeren of ouderen groepen. Zeezeilen is een levenshouding voor elke leeftijd.

Is er genoeg privacy aan boord?

Ja en neen. Zelfs op een groter zeiljacht blijft het veredeld kamperen. Elk jacht bezit gescheiden cabines voor twee personen. Bent u alleen, dan deelt u een cabine met iemand anders (tenzij u voor twee betaalt). De meeste mensen gaan solo mee. Dat is ca 60% van de deelnemers. De overigen gaan per twee: een stel, vrienden, broers of zussen. Een zeilvakantie is een team-vakantie. U kan u niet in uw schulp terugtrekken.

Meezeilvakanties: Saronische golf