NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilvakantie in Montenegro - Land van de zwarte bergen

zeilen in Montenegro


Montenegro is een nieuwe bestemming voor een prachtige zeilvakantie. Een betoverende combinatie van ruwe bergen, rivieren en lange stranden, gelegen tussen Kroatië en Albanië. De baai van Kotor behoort tot de mooiste landschappen van de Balkan.

De baai van Kotor is een fjord, met vele kleine eilandjes, waarin u talloze kleine kuststadjes aantreft. De Adriatische zee dringt hier diep in de bergen door. Bezoek het dorp Perast, waar de tijd is blijven stilstaan.

De oude stad Kotor, omgeven door een indrukwekkende stadsmuur, is Unesco erfgoed. Eeuwenlang was Kotor onder de invloed van de republiek Venetië. Gebouwen en steegjes uit die tijd zijn hiervan stille getuigen. Budva is een schitterend oud stadje met een ruime keuze aan stranden.


Een bezoek aan de oude piratenstad Ulcinj is een must. Ook hier prachtige stranden, baaien met olijfbomen. De stad heeft gezellige bars, restaurants en shops.

Bar is een adembenemende stad met prachtige historische monumenten. Bezoek de oude stad, met een fort uit de 15° eeuw en het kasteel van koning Nikola.

Tivat ligt in het midden van de baai van Kotor. 

Herceg Novi is de stad van de zon. Bezoek het oude centrum Stari Grad met zijn vele torens en prachtige architectuur.

Sveti Stefan, vroeger een visserseiland, is een van de meest schilderachte plaatsjes langs de kust.

Hoe komt u er?

U vliegt naar Dubrovnik. Transfer naar de marina wordt geregeld door de verhuurder.

Vertrekhavens

Montenegro zeekaart
vloten
vertrekhavens
Dream Yacht Charter Kotor
Simple Sail * Kotor
Yachting Adria Bar