NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in Frans-Polynesië: ontdek de magische geheimen

In het hartje van de Grote Oceaan ligt het natuurparadijs Frans-Polynesië: verbluffend natuurschoon met grillige vulkanische rotsen. Midden een nog originele cultuur ontdekt u de voorouderlijke geheimen van Polynesië. Bijzondere activiteiten: bezoek aan parelkwekerijen, Tamure danslessen. De vanillehoofdstad Tahaa is bekend voor de vele plantages. Samen met Raiatea is dit eiland omgeven door dezelfde grote lagune. Er zijn veel kleine dorpjes, waar de vriendelijke bevolking u leert vissen en dansen. Patio en Motu Tau Tau zijn zeker een bezoek waard. Huahine heeft grillige baaien en witte zandstranden. Op alle eilanden vindt u watersportactiviteiten. Nabij het dorpje Fare kunt u archeologische vindplaatsen bezoeken.
zeiljacht voor palmbomen

Bora Bora is de mooiste lagune ter wereld. Kristalhelder water, zeeschildpadden, mantaroggen en koraalbanken. In het binnenland bezoekt u de imposante bergen Otemanu en Pahia.
Het koninkrijk Tonga is de oudste en enig overgebleven Polynesische monarchie. Polynesië bestaat uit 172 eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. De drie makkelijkst te bezoeken eilanden zijn TongatapuHa'apai en Vava'u.
Tonga speelde een bijzondere rol in de geschiedenis van de muiterij op de Bounty. Bij het vulkaaneilandje Tofua vond de muiterij plaats. Toen captain Bligh met een klein deel van z'n bemanning

Polynésie- dansers

in een roeiboot op weg ging naar Indonesië, was z'n eerste probleem om aan drinkwater te komen. Hij vergiste zich in Tofua, waarvan hij dacht dat het een droog onvruchtbaar eiland was met een gevaarlijke actieve vulkaan. Aan de binnenkant van de krater is een groot zoetwater meer met vruchtbare en begroeide hellingen. In deze krater bevindt zich nog een vulkaanberg, waar u in de krater een kolkende massa gloeiend hete lava ziet. Ontdek de Ha'apai eilandengroep. Nagenoeg alle eilanden van deze groep zijn onbewoond en hebben perfect witte stranden, mooie beschutte lagune's en kleurrijke koraalriffen.

Polynésie - groen eiland

                            Frans-Polynesië: vloten 2024

klik hier voor een offerte

Hoe komt u er?

Moorea, op 10 mijl afstand van Tahiti. Te bereiken met een vlucht naar Tahiti en een 30 minuten durende shuttle tocht naar Moorea.
Raiatea, te bereiken met een binnenlandse vlucht vanuit Tahiti. De vlucht van Parijs naar Tahiti duurt ca 20 uur, met een stopover van ca 2 uur. Van Raiatea naar de basis duurt ca 20 minuten.
Tonga
De Pacific ligt aan de andere kant van de aarde, u moet rekenen op een vliegtijd van ca 24 uur. Sommige luchtvaartmaatschappijen vliegen via Londen of Frankfurt naar uw bestemming in de Pacific. Hierdoor moet u een extra overstap maken.

Voorbeeld van een geslaagde zeilvakantie

15-daagse zeiltocht Raiatea (170 mijl)
dag 1: Faaroa Bay: inscheping
dag 2: Faaroa - Motu Ceran
dag 3: Motu Ceran - Avea Bay (Huahine)
dag 4: Avea Bay - Port Bourayne (Huahine)
dag 5: Port Bourayne - Fare (Huahine)
dag 6: Fare - Motu Nao Nao (Raiatea)
dag 7: Motu Nao Nao - Bora Bora Yacht Club
dag 8: Bora Bora - zuidoost lagune
dag 9: Motu Topua (Bora Bora)
dag 10: Motu Topua - Motu Tau Tau
dag 11: Motu Tau Tau - Baie Hamene (Tahaa)
dag 12: Baie Hamene - Marina Iti (Tahaa)
dag 13: Marina Iti - Motu Taoru
dag 14: Motu Taoru - Faaroa Bay
dag 15: Faaroa Bay: ontscheping
zeekaart Polynesië
zeekaart Polynesië overzicht

Reisdocumenten

Een geldig paspoort is vereist, een visum wordt verstrekt op de luchthaven. Een vaarvergunning is niet vereist. Cerifieer bij je gemeente naar de nodige documenten.

 

Valuta en taal

Pacific Franc of US dollar
Tongan dollar
Engels en Frans

Klimaat

Tropisch maritiem klimaat, warm en vochtig zonder extremen. Het natte seizoen duurt van december tot maart. Er is dan weinig wind en een kalme zee. Tijdens het droge seizoen van april tot oktober neemt de wind toe (3 tot 4 bf). Tijdens de maanden juli en augustus kan die tot 5 of 6 bf oplopen. De windrichting is oost tot zuidoost. De temperatuur varieert tussen 24°C en 30°C.

Er is een getijdenverval van ca 0,5 meter. Rustig en beschut zeilgebied.

Tonga heeft gedurende het gehele jaar een aangenaam zonnig klimaat, met een temperatuur tussen de 22°C en 30°C. De maanden mei t/m november zijn het droogst en koelst. De maanden december t/m april zijn iets warmer. Aan de oostzijde van de bergachtige eilanden valt in deze periode veel regen.