NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Flottielje zeilen Turkije

flottieljezeilen Turkije: allen op een rij

De Turkse zuidkust is zo mooi

dat volgens de volkeren uit de Oudheid zich hier de Tuin van Eden bevond. Het is een snoer van verlaten kreken, pijnbomen tot op de oever van de zee. Dit alles versierd door palmbomen en ruines van Romeinse en Lycische beschavingen. Proef de exotische keuken, ontmoet de vriendelijke bevolking en ontdek een doolhof van bazaars waar zilverwerk en tapijten te koop zijn.klik  voor een offerte praktische info
Bel uw vakantieplanner
B: +32(0)3-6514062

Flottielje Lycische kust

Vertrek uit Fethiye. Van mei tot oktober.
Yildiz: 1-week en 2-weken flottieljes.
klik voor programma en prijzen

flottieljezeilen Turkije: zeekaart

Reisdocumenten

Een correct ingevulde crewlist is verplicht.
In Turkije wordt van de schipper een officiëel vaarbewijs gevraagd. Voor Nederlanders en Belgen is dit het Stuurbrevet of Klein Vaarbewijs. Voor Belgen is het brevet van Yachtman ook geldig.
Belangrijk is een marifoon bedieningscertificaat!
Reizigers naar Turkije moeten in het bezit zijn van een paspoort of ID kaart die na afloop van de visumperiode nog minimaal 60 dagen geldig is.

visum
Het elektronisch visum vooraf aangevraagd via internet: https://www.evisa.gov.tr (voordeel: lager tarief, korte wachttijden aan grens of op luchthaven) of visum aan de grens/luchthaven.

Valuta en taal

Turkse lira (TRY). 1 € = 6,08 Turkse lira
Turks. U kunt er terecht met Engels of Duits.

Klimaat

Het vaarseizoen loopt van mei tot begin november. De weercondities zijn uitermate geschikt voor relaxed zeilen. Het is zeer geschikt voor rustig familiezeilen in de diepe baaien.

Wind

De wind, gemiddeld 3 tot 4 Beaufort, waait uit westelijke richting. De Meltemi begint in juni en is het krachtigst (6 - 7 bf) in juli en augustus. Wanneer er geen dominerende westenwind is steekt er tegen de middag een zuidelijke zeebries op, die tegen de avond geheel wegvalt. Hoe oostelijker, hoe minder wind. Door de grillige kust treden er valwinden op.

flottielje Turkije-aan de kade
flottielje Turkije-zwemstop
flottielje Turkije-onder zeil
flottielje Turkije-aan de mooring