NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Flottielje zeilen: een zeilvakantie zonder zorgen

Flottielje zeilen in Kroatië

Flottieljes in Kroatië brengen u in de Kornati, in de omgeving van Split en het betoverende Dubrovnik.

Flottielje zeilen in Griekenland

Griekenland is het uitgebreidste flottielje gebied. Ontdek de Ionische eilanden, de Saronische Golf en de Sporaden.

Flottielje zeilen in Turkije

Het flottielje in Turkije verkent de Lycische oostkust.
.
Sunsail flottielje

Waarom flottielje zeilen ?

Flottielje zeilen biedt alle voordelen van onafhankelijk zeilen én de hulp van een ervaren begeleiding. U vaart met maximaal 12 jachten in groep onder leiding van een moederschip.

Toch heeft u een grote mate van vrijheid. U kiest ervoor om in groep te zeilen of om alleen tussen de bestemmingen te varen. U heeft tijd om ergens te ankeren, om te gaan zwemmen of zonnen. Wij wijzen u de mooiste baaien en plekjes aan. 's Avonds ontmoeten we elkaar weer in de afgesproken baai of haven. Sommigen willen er enkele dagen alleen op uit trekken.

De flottieljeleider houdt voor elke etappe een briefing waarin de navigatie wordt besproken. Op basis van het weer bepaalt hij waar u 's avonds aanlegt. Hij staat altijd klaar met een helpende hand en kan u met handige tips over bezienswaardigheden en restaurants bijstaan. Een uitgebreide kennis van navigatie is niet noodzakelijk. Alle routes verlopen in het zicht van de kust.

Het eerst wat u doet na aankomst is een rondje op het jacht. De flottieljeleider toont waar alles ligt en geeft uitleg over het huishouden aan boord. Hoe werkt de koelkast, het toilet, het gasfornuis, de binnenverlichting?

's Avonds komen we samen in een lokale taverna bij een koele drink en maken we kennis met de andere deelnemers. De volgende ochtend starten we met de briefing. De flottieljeleiding maakt u vertrouwd met de behandeling van de zeilen, de bediening van de ankerketting, het gebruik van de motor. We raden u aan wat te experimenteren en het jacht te leren aanvoelen. De flottieljeleiding kan u helpen bij het zoeken naar een ligplaats en bij het afmeren.

Het avondmaal kan in groep gevierd worden bij massa's sterke verhalen. Of wenst u een keer met de eigen bemanning uit te gaan eten? Hoe dan ook... tot weerzien bij de ochtendbriefing.