NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in de Caraïben: eens een schuilplaats voor vrijbuiters


          Boek nu met hoge vroegboekkortingen
 praktische info
 vloten en prijzen
Bel uw vakantieplanner
B: +32(0)3-6514062     -     NL: +31(0)6-47576450Hoe plant u uw zeilvakantie?

-  Kies een zeilgebied.

-  Bepaal de periode,
-  Kies een jacht uit de database hierboven.

Vindt u niet het jacht dat u zoekt?
Kijk bij de vloten onderaan de pagina 
en klik hier voor een persoonlijke offerte.

Zeiljacht huren in de Virgin Islands

Door de beschutte ligging van de Virgins is ruime zeilervaring op de binnenwateren voldoende. Het hele gebied beslaat slechts 35 mijl. De afstanden tussen de eilanden varieert van 2 tot 15 mijl.

Zeiljacht huren in de Leeward Islands

De Leeward Islands zijn deels een beschut gebied en deels open water. De afstanden tussen de eilanden varieren van 4 tot 25 mijl. De belangrijkste eilanden zijn Saint Martin, Antigua en Guadeloupe.

Zeiljacht huren in de Windward Islands

De Windward Islands zijn deels een beschut gebied en deels open water. De afstanden tussen de eilanden varieren van 10 tot 30 mijl. Hou rekening met een constante westelijke stroming. De belangrijkste eilanden zijn Martinique, Sint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines.

Zeiljacht huren in Cuba / Bahamas

De zuidkust van Cuba is beschut en er heerst een regelmatige passaatwind. Elementaire kennis van navigatie is belangrijk. Er staat soms een sterke stroming langs de koraalriffen. De belangrijkste havens zijn Cienfuegos (Cuba) en Abaco (Bahamas).

zeekaart Cariben

Reisdocumenten

U heeft een identiteitskaart nodig of een paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is vanaf de terugreisdatum. Verifieer de nodige documenten voor de verschillende eilanden.
Een correct en volledig ingevulde crewlist is verplicht.
Belangrijk is een marifoon bedieningscertificaat.

Valuta en taal

Virgins: US dollar
Sint Maarten: US dollar en euro
Antigua: US dollar, Oost-Caribische dollar

Guadeloupe: euro
Martinique: US dollar en euro
St. Vincent: US dollar, Oost-Caribische dollar
Cuba: Cubaanse Converteerbare Peso (CUC)

Engels, Frans of Spaans

Klimaat

De Caraïben liggen in de zone van de Noordatlantische Trade Winds. Oostelijke winden domineren het ganse jaar. De zichtbaarheid is meestal meer dan 20 mijl. Hevige passaatwinden veroorzaken nevel, waardoor de zichtbaarheid wordt verminderd.

Het droge seizoen loopt van eind december tot april. Dit is de koelste tijd van het jaar en de temperatuur varieert van 26°C tot 29°C. Neerslag bestaat uit korte hevige buien.
Het natte seizoen loopt van mei tot november. De neerslag is het grootst in november. Buien kunnen gedurende meerdere opeenvolgende dagen voorkomen. De temperaturen zijn ongeveer 5°C hoger dan in het droge seizoen.

tropische stormen
Het hele Caraïbisch gebied is onderhevig aan tropische stormen. Wanneer de wind meer dan 8 Bf waait, krijgt de storm een naam. De eerste storm van het jaar begint met een A. Vanaf windkracht 12 wordt het een orkaan genoemd. Het orkaanseizoen is van juni tot november. De ergste maanden zijn augustus tot oktober.


Gaat u toch zeilen in het orkaanseizoen? Hoe zuidelijker, hoe minder kans op een orkaan. In Martinique is de kans 20%, in Grenada ca 2%.

Wind

De Britse Maagdeneilanden hebben het hele jaar door perfect weer. In de zomer (juni-oktober) waait de wind zuidoost met kracht 3 - 4 bf. In de winter (november-mei) waait de wind noordoost en de kracht is 4 - 5 bf. In de periode december - februari kan die aanwakkeren tot 6 bf.

De Leeward en Windward Islands hebben het hele jaar door perfect weer. In de zomer (juni-oktober) waait de wind noordoost met kracht 3 - 4 bf. In de winter (november-mei) waait de wind noordoost en de kracht is 4 - 5 bf.

Cuba heeft een mild klimaat. Het eiland wordt zelden geteisterd door orkanen. De noordoostelijke winden zorgen voor afkoeling. De beste periode voor een bezoek aan Cuba is tussen november en mei (het koelere droge seizoen).

Zeilen in de Bahamas kan het hele jaar door. Het gebied bestaat uit ondiepe wateren en bevat goed beschutte ankerplaatsen. Het getij is ca 1 tot 2 meter. De gemiddelde temperatuur bedraagt 29°C. De wind waait 5 tot 15 knopen.

Lokale verschijnselen
De dagelijkse zeebries versterkt de passaatwinden aan de loefzijde van de eilanden. Vooral aan de noordelijke en zuidelijke uiteinden van de eilanden neemt de wind sterk toe. U moet opletten voor sterke rukwinden en plotse windveranderingen. Aan de lijzijde van de eilanden kan de wind onregelmatig zijn. Er is meestal een kalm gebied dat zich tot enkele mijl in zee uitstrekt.

Windvlagen (squalls) komen veelvuldig voor en zijn zeer lokaal. Black squalls zijn vergezeld van hevige regen en kunnen van ver worden opgemerkt. De wind kan toenemen tot 8 Bf, gevolgd door een kalmte. De windvlaag verplaatst zich in de richting van de wind. Het is dus mogelijk koers te wijzigen om de windvlaag te mijden. White squalls komen soms voor aan de lijzijde van een eiland. De enige wijze om ze op te speuren is aan de hand van het wateroppervlak dat wit wordt door de rukwinden.


                     Caraïben: prijzen zeiljacht huren 2019

klik hier voor een offerte
De vermelde prijzen zijn adviesprijzen. Omdat wij inkoopvoordelen genieten kunnen wij hoge kortingen bieden.
vloten vertrekhavens
Corail Caraïbes Guadeloupe - Martinique
Dream Yacht Charter Martinique - Guadeloupe - St Martin - Tortola - Grenada - St Vincent - Antigua
Bahamas - Puerto Rico - Cuba
Horizon Yacht Charters  Tortola - Grenada - St Vincent 
Kiriacoulis St Martin
Medcaribbean  Tortola
Navigare  Tortola
Platten  Cuba
Star Voyage  Martinique - Guadeloupe
Sunsail en Moorings St Martin - Tortola - Grenada - Antigua - Bahamas - Belize - St Lucia - Puerto Rico
          Heeft u een voorkeur voor of een speciale band met volgende vloten... prijzen op aanvraag.

Punch Croisières
: Martinique
NSS: Grenada

VPM Bestsail
: Tortola - Martinique - Guadeloupe

Alboran Cuba: Cienfuegos