NLFR
Verhuur - flottieltje zeilen - meezeilen

Zeilen in Frankrijk: een zeilvakantie is een Savoir Vivre

Frankrijk: prijzen 2024

Altaïr heeft reeds tientallen jaren goede contacten met alle gerenommeerde verhuurbedrijven.

Als premium-agent kunnen wij u een mooie extra Altaïr-korting aanbieden.

Info:  +32(0)3-6514062

Hoe kiest u uw jacht?
Eerste manier. Met de zoekfunctie hieronder gaat u zelf aan de slag. Klik new search en vul uw wensen in.
Let op: bij "Flexibility" kiest u "in week".
Tweede manier. Vraag een offerte op maat. Vul het klassieke formulier in en wij doen het zoekwerk voor u.

Zeilen in Frankrijk is een levenskunst. Franse kaas, stokbrood, wijn en gezellige terrasjes. Afmeren in een mondaine haven afgewisseld met ankeren in een kleine baai. Enerzijds kunt u boeiende zeilvakanties houden langs de Côte d'Azur en Corsica. Anderzijds is er de uitdagende Bretoense kust met ruige klippen, sterke stroming en een getij om U tegen te zeggen.

Zeiljacht huren aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur heeft zowel beschutte baaien als drukke havens. In juli en augustus dient u rekening te houden met volle havens. De belangrijkste havens zijn Saint Mandrier, Hyères, Antibes, Bormes les Mimosas, Bandol, Toulon, Marseille, Fréjus en Port Grimaud.

Zeiljaht huren in Corsica

Corsica, vooral de noord-, west- en oostkant biedt veel beschutte baaien en haventjes. In juli en augustus dient u rekening te houden met een onverwacht opstekende mistral. De belangrijkste vertekhavens zijn Propriano, Macinaggio, Ajaccio en Calvi.

Zeiljacht huren in Bretagne

Noord Bretagne. Sterke stromingen (tot 7 knopen), getijden met een verval tot 15m, massa's rotsen. Een degelijke kennis van navigatie is onontbeerlijk. Een uitdaging voor wie van tochtplanning houdt.
Zuid Bretagne. Een rustiger zeilgebied, een milder klimaat, zwakke stromingen en een klein verval. De belangrijkste vertekhavens zijn Saint Malo, Brest, Lorient, Crouesty, La Rochelle en La Trinité sur Mer.


zeekaart Frankrijk

Reisdocumenten

U heeft een identiteitskaart nodig.
Een correct en volledig ingevulde crewlist is verplicht. In Frankrijk wordt van de schipper een vaarbewijs gevraagd. Voor Belgen is het brevet van Yachtman ook geldig. Belangrijk is een marifoon bedieningscertificaat.

Klimaat

De Franse Riviera heeft een gematigd klimaat. De zomer is heet en droog, maar de temperatuur is milder aan de kust door de verfrissende zeebries.
Het weer in Noord Bretagne heeft een wisselvallig karakter, zoals bij ons, maar het is er toch enkele graden warmer. Door de Golfstroom heerst er een gunstig microklimaat. In Zuid Bretagne is het mildere klimaat meer uitgesproken.

Wind

De gevreesde Mistral, een koude noorderwind die uit het Rhonedal komt en zich in de golf van Lion ontwikkelt, komt aan de riviera slechts in afgezwakte vorm voor gedurende de zomermaanden. In het algemeen waait er een zwakke tot matige westen- tot noordwesten wind (2 tot 5 bf). De zee is meestal zeer kalm.
Bretagne: Zoals bij ons wordt de wind bepaald door de passage van depressies en is de windrichting én de windkracht sterk wisselend. Weerberichten beluisteren of zelf weervoorspellingen maken aan de hand van weerkaarten behoort tot de dagelijkse reisvoorbereiding.